Više o sastojcima 2017-01-02T00:09:50+00:00
Više o sastojcima naših proizvoda

Sastav Karnozina Extra

Pakiranje od 120 kapsula/1 kapsula Karnozina EXTRA sadrži:

 • L-karnozin – 125 mg
 • Vitamin E – 20 mg
 • Koenzim Q10 – 20 mg
 • L-karnitin – 20 mg
 • Ekstrakt sjeverne borovnice – 20 mg
 • Ekstrakt iz sjemena grožđa – 20 mg

L-karnozin

Dipeptid koji se sastoji od dvije aminokiseline: l-histidina i beta-alanina. Druge komponente  U velikim koncentracijama ga ima u mišićima i moždanom tkivu.

Karnozin i karnitin je otkrio ruski biohemičar Vladimir Sergejević Gulević. Istraživači u Britaniji, Južnoj Koreji, Rusiji i drugim zemljama su dokazali da karnozin ima brojne blagotvorne antioksidativne osobine. Dokazano je da karnozin neutralizira reaktivne vrste kisika (ROS) kao i alfa-beta nezasićene aldehide, nastale peroksidacijom masnih kiselina staničnih membrana tokom oksidativnog stresa. Karnozin se može suprotstavi glikaciji, takođe je sposoban da kelira dvovalentne ione metala. Pretpostavka je da kronična glikoliza ubrzava starenje.Proizvodi koji sadrže karnozin se koriste i u preparatima za smanjivanje bora na koži.

Koenzim Q10

jedan je od najvažnijih spojeva suvremenog pravca mitohondrijalne medicine. Važna je komponenta respiratornog lanca mitohondrija te ima ključnu ulogu u ATP procesu u mitohondrijima jer utječe na pravac kretanja metaboličke energije u stanicama.

Koenzim Q10 (CoQ10) ima jake antioksidacijske karakteristike – neutralizira slobodan kisik i druge radikale, a regenerira i vitamin E. Pokazuje antiperoksidacijski učinak sa lipidima čime sprječava lipoproteinske promjene kao i početak te razvoj aterosklerotičnih promjena.

Poznato je kako je ljudsko tijelo sposobno za biosintezu, no to u potpunosti funkcionira samo do 40-ih godina. Tjelesna biosinteza se kontinuirano smanjuje te postaje vrlo niska u poznijim godinama. Kada se na to još nadoveže nedovoljna raznovrsnost u prehrani, dolazi do rizika za nastanak neke ili čak nekoliko mitohondrijalnih bolesti.

Drugi rizik je kod osoba koje uzimaju statine. Oni inhibiraju enzim HMG-CoA reduktazu i time sprječavaju endogeno stvaranje kolesterola, istovremeno utječući na metabolizam mevalonata, prekursora CoQ10. Nedostatkom mevalonata, ovaj važan metabolit CoQ10 postaje nedostupan i nakon nekog vremena počinju se osjećati posljedice tog nedostatka. Možemo slobodno zaključiti kako 50-godišnjak koji uzima statine mora imati obavezno dodatak prehrani koji sadrži CoQ10.

L-karnitin

L-karnitin je biološki vrlo važan što nam ukazuje činjenica kako se nalazi u majčinom mlijeku. Zbog toga je umjetno mlijeko za novorođenčad obogaćeno karnitinom i taurinom.

L-karnitin se nalazi u velikim količinama u metabolički aktivnim organima, posebno u mišićima gdje ima važnu ulogu u metaboličkim procesima kao što je mitohondrijalna beta-oksidacija masnih kiselina. Također ima ulogu i u stvaranju ATP-a u mitohondrijima miokarda koji jača zaštitni mehanizam srca.

Ostali sastojci

Složenost ovog proizvoda dopunjena je ekstraktom sjeverne borovnice i ekstraktom sjemenki grožđa koji su poznati po svom sadržaju korisnih flavonoida i polifenola, resveratrola.

Sastav Revitalizer kreme

Pakiranje od 50 ml sadrži:

 • l-karnozin
 • vitamin E
 • koenzim Q10
 • ekstrakt avokada
 • ekstrakt sjeverne borovnice
 • ekstrakt iz sjemenki crvenog grožđa
 • skvalen
 • ulje klinčića

Vitamin E

Sastoji se od tokoferola topivih u mastima koji u organizmu djeluju kao jako dobri antioksidansi. Vitamin E sprječava oksidaciju nezasićenih masnih kiselina (membranskih lipida) te reagira sa slobodnim radikalima time ih onesposobljavajući u oštećenju stanica.

Avokado

Avokado je iznimno bogat nutrijentima, a osobito vitaminima A i E, snažnim antioksidansima, vitaminom D i C, kao i vitaminima B-kompleksa. Avokado sadrži sterole i fitosterole, karotenoide i druge vitamine. Ovi su sastojci iznimno djelotvorni u hidrataciji epidermisa, uz istovremeno restruktriruranje i regeneraciju kože, te pomoći u sintezi kolagena i elastina.

Takav specifičan sastav i koncentracija vitamina čine ga iznimno otpornim na oksidaciju, a to ga čini fantastičnim kozmeceutikom u borbi protiv slobodnih radikala i prijevremenog starenja kože.

Zbog svega navedenog avokado ima izvrsno djelovanje u proizvodima za anti-age, a fitosteroli imaju izvrsna protuupalna svojstva koja pomažu u umirivanju iznimno osjetljive i reaktivne kože.

Sjeverna borovnica

Njen ekstrakt iznimno je bogat antioksidansima. Spojevi koji su za to zaduženi su tokoferoli (među koje pripada i vitamin E) te tokotrienoli, spojevi slični vitaminu E. Velika koncentracija i savršen omjer tokoferola i tokotrienola teško se može naći u neke druge biljke. Sjemenke borovnice koriste se u anti-age kozmetici, kod suhe i zrele kože, te u preparatima za sunčanje ili nakon sunčanja. One hrane kožu optimalnim omjerima polinezasićenih masnih kiselina te pružaju širok spektar prirodnih izomera tokoferola i tokotrienola, prirodnih oblika vitamin E, koji učinkovito pomažu u zaštiti kože od slobodnih radikala. Ekstrakt je također bogat esencijalnim masnim kiselinama i fitosterolima. Tako je taj ekstrakt jedinstven za anti-aging pripravke i zaštitu kože. 

Sjemenke crvenog grožđa

U sjemenkama crnog grožđa nalaze se tri najjača biljna flavonoida: resveratrol, kvercetin. antocijanidi i proantocijanidi (OPC).

Resveratrol predstavlja najjači antioksidans pronađen u prirodi čije je djelovanje jače 1000% od ostalih poznatih antioksidanata. Veže i izbacuje slobodne radikale iz organizma koji su osnovni uzročnici uništavanja staničnih membrana što dovodi do promjene strukture DNK, poremećaja reprodukcije zdravih stanica, što dovodi onda do nastanka tumorskih procesa. Snažno je sredstvo detoksifikacije i razlaže mnoge ksenobiotike. Čisti tijelo od svih vrsta štetnih masnoća, čisti krvne žile, razlaže krvne ugruške. Također je dobar za liječenje proširenih vena, protiv alergijskih bolesti i daje odlične rezultate kod šećerne bolesti i visokog tlaka.

Kvercetin je odličan protuupalni agens jer blokira nekoliko početnih stadija upale. Blokira sintezu i oslobađanje histamina. Također je jak antioksidans i dobro djeluje protiv reumatoidnog artritisa, dijabetesa i gripe. Smatra se jednim od najjačih protutumorskih materija, zaustavlja rak u početnoj fazi, zaustavlja oštećenja u stanicama koje inicira tumor te zaustavlja širenje tumorskih stanica.

Antocijanidi i proantocijanidi (OPC) su snažni vaskularni zaštitnici koji imaju sposobnost spajanja i jačanja kolagena u krvnim žilama, tetivama, ligamentima i kostima. Potiču dobru cirkulaciju i djeluju terapeutski na proširene vene, fragilne kapilare i hemeroide. Dobro djeluju i protiv osteoporoze. Proantocijanidi su 50 puta jači od vitamina E u savladavanju slobodnih radikala.

Skvalen

Skvalen nas štiti od  kisika, bolje rečeno od oksidacije osjetljivih masnih kiselina i isušivanja kože. On na sebe veže i neutralizira reaktivne kisikove jedinice (ROS) nastale pod utjecajem ultraljubičastih zraka i time sprječava oksidaciju drugih lipida kože, a pogotovo nezasićenih masnih kiselina, čime se smanjuje oštećenje stanica kože. Skvalen je i prirodno detoksikacijsko sredstvo.

Ulje klinčića

Klinčići imaju iznimna medicinska svojstva, zahvaljujući značajnim količinama tradicionalnih nutrijenata, ali i raznih flavonoida među kojima se ističe eugenol, kemferol i ramnetin. Od klinčića se u ljekovite svrhe najčešće pripravljaju ulja.  Klinčić sadrži antioksidanse koji pomažu spriječiti oštećenje stanica koje može rezultirati rakom, a ujedno je i antiseptik te pomaže u borbi protiv lišajeva i dermatitisa.