Karnozin 2017-01-02T00:09:52+00:00
Karnozin i njegovi učinci

 

Karnozin je po svom sastavu jednostavni protein koji je prirodno prisutan u ljudskom organizmu. L-karnozin je glavni, aktivni sastojak proizvoda Karnozin EXTRA, a također se nalazi u svakoj stanici našeg tijela. Njegove najveće koncentracije su u mozgu, srcu i mišićnim tkivima.

Promatrajući kemijski sastav, karnozin je dipeptid tj. protein kojeg čine dvije aminokiseline (Beta-alanin i L-histidin).

Karnozin EXTRA ima jedinstvenu recepturu i specifičnost djelovanja koje se ne može usporediti s ostalim proizvodima na tržištu koji sadrže karnozin. Specifičan je po svojoj iskoristivosti koja je u organizmu potpuna, a njegovo trajanje iznosi čak 8-12 sati.

Karnozin svojim djelovanjem značajno doprinosi normalnom funkcioniranju stanice. Ima poseban anti-age učinak na stanicu što znači da staroj stanici vraća normalnu funkciju te produžuje njen vijek.

Posjetite link za djelovanje Karnozina Extra kod: Autizma, Alzheimerove bolesti, Dijabetes melitusa i Disleksije.

Karnozin efikasno djeluje protiv procesa koji dovode do pogoršanja stanja ili promjene strukture stanice, a time sprječava nastanak i razvoj raznih bolesti. Neki od tih procesa nastaju uslijed djelovanja slobodnih radikala koje karnozin – kao jak antioksidans, eliminira. Također djeluje inhibitorno na proces glikacije (vezivanje glukoze na bjelančevine) što sprječava nastanak komplikacija uslijed dijabetesa – katarakta, ateroskleroze, smanjenje bubrežne funkcije i sl.

Slično utječe i prevenira karbonilaciju (vezivanje karbonilnih skupina sa bjelančevinama) što dovodi do poremećaja strukture bjelančevina i postepeno do njihovog potpunog uništenja. Jednako je važna i sposobnost kelacije (karnozin je sposoban izbaciti iz tijela teške metale poput bakra, cinka, željeza, ali i toksične poput arsena, olova, žive, kadmija i nikla).

Zbog svog djelovanja u mozgu, karnozin je poznat po neuropeptidnim svojstvima što znači da štiti živčane stanice te ima funkciju u prijenosu živčanih impulsa (neurotransmiter).

Karnozin je potpuno prirodan proizvod što svjedoči i njegov doping-free certifikat dobiven poslije laboratorijske analize svjetske antidoping organizacije u Kölnu, Njemačkoj.

Dr. Kučera u svom dijelu Karnozin – Pregled istraživanja (2006) opisuje kako karnozin utječe na naše tijelo. Poslije određenog vremena, svakom motoru potrebna je zamjena ulja jer radom motora nastaje otpadni materijal. Akumuliranjem tog materijala, uništava se unutarnja površina motora što rezultira gubitkom snage motora te na kraju i njegovim potpunim prestankom rada.

Jeste li znali? Jedinstvena formula proizvoda Karnozin EXTRA garantira visoku efikasnost djelovanja karnozina u organizmu tj. u stanicama. Priprema ovog dijetetskog proizvoda odvija se u vrlo strogim uvjetima proizvodnje u trajanju od 5 dana. Razvijen je nakon više od 15 godina istraživanja s ciljem postizanja 100% učinkovitosti karnozina u organizmu primatelja.

Slično se događa i u našem organizmu koji mora odstraniti uništene dijelove stanica i ostale štetne produkte tijela koji usporavaju njegov rast, vitalnost i normalno funkcioniranje. Karnozin zbog toga predstavlja glavni faktor u održavanju normalne građe i funkcije proteina te prevencije nastanka raznih komplikacija.

grafikon2_still

 

Zbog svog izuzetnog djelovanja na organizam, Karnozin je postao vrlo zanimljiv znanstvenicima cijelog svijeta. U Rusiji se koristi više od 100 godina, a sve veći interes za njega pokazuju i zapadne države.